Ботев (Пловдив) загуби от Лудогорец на стадиона на базата на пловдивчани в Коматево в мач от 18-ия кръг на "А" група. Двубоят завърши с минималното  0:1, а голът бе вкаран Кешеру с глава в 29-ата минута, след центриране на Натанаел.

В 4-ата Светослав Дяков изведе Клаудио Кешеру сам срещу вратаря, но нападателят не успя да вкара. Домакините отговориха в 10-ата минута, когато Мариян Огнянов бе изведен на добра позиция, но отправи лек изстрел и Владислав Стоянов с лекота спаси.

В 40-ата минута Вандерсон изведе Кешеру очи в очи със стража на "канарчетата" Голас, но таранът на "орлите" за втори път не успя да реализира.

Първата опасност през втората част бе чак в 67-ата минута, когато Мариян Огнянов бе оставен напълно непокрит в наказателното поле. Халфът на пловдивчени отправи изстрел с глава, но право в обсега на Стоянов.

До края на мача „канарчетата” натискаха гостите, но опасните положения бяха пред Виктор Голас след опасните контраатаки на шампионите.

С победата си Лудогорец временно излезе на върха в класирането, преди изиграването на следващия мач от програмата между Берое и Левски. „Канарчетата” пък останаха на 8-ма позиция с 18 точки.

Още новини четете ТУК

TrafficNewS.bg