Трикратната европейска шампионка по борба - Биляна Дудова ще се възстанови напълно до един месец, заявиха от лечебното заведение, в което се лекуваше. Тя е била изписана в много добро състояние от “УМБАЛ Св. Иван Рилски” в ранните часове на 23 май, след като във вторник (21 май) се е самонаранила в състояние на афект. Първоначалните информации, че си е прерязала вените, не отговарят на истината. Дудова има прорезни рани в едната ръка. Добре съм, вече се възстановявам вкъщи, написа Дудова, а от федерацията по борба се наеха с ангажирането на психолог за 21-годишната ни боркиня.

На 21 май между 20 и 21 часа беше докарана пациентка, 21-годишна с прорезна рана в лява предмишница. Раната беше с давност 10-15 часа. Беше обработена хирургично и на следващия ден отново превързана. По настоящем е изписана. Към момента няма опасност за живота на пациентката. Не е засегната инервацията, мускулатурата и двигателната активност на лявата ръка, заяви лекарят, оперирал Дудова – хирургът Антони Филипов. Той сподели пред медиите, че Дудова е била в добро състояние, когато е напускала болницата.

Травмата няма да повлияе на спортната дейност на състезателката от националния отбор по борба. Дудова ще се възстановява месец и тогава ще може да се върне на тепиха. Мотивите за действията са лични, съобщават от БФБ, а самата тя не иска да ги коментира.