Спортист номер 1 на България за миналата година Тайбе Юсеин донесе втора европейска титла на България в борбата. Тя триумфира по безапелационен начин на първенството в Букурещ и грабна втората си титла на Стария континент, след като в битката за златото в категория до 62 кг победи с 4:0 италианката Аурора Кампаня. Имаше напрежение преди финала. Познавах добре италианката, но финалът си е финал. Винаги си представям по-лесни победи, но не беше и кой знае колко трудно. Опитах се да я туширам, но не винаги се получава. Важното е, че спечелих. Посвещавам титата на треньорския щаб. Работим по въпроса за нови неща в технически естество. Искам да повторя миналогодишния успех, каза Тайбе веднага след триумфа.

Възпитаничката на Петър Касабов миналата година спечели и световната титла в категория до 62 килограма, а сега ще се опита да повтори дубъла и през 2019 г., като наполовина задачата и е изпълнена. Медалът на Тайбе Юсеин е четвърти за България от европейското. Снощи Биляна Дудова в категория до 59 килограма, Миглена Селишка се окичи със сребро при 50-килограмовите, а Евелина Николова извоюва медал със същия цвят в категория до 55 килограма.

Мими Христова не успя да спечели бронзов медал в категория до 57 килограма . Българката загуби с туш от Альона Колесник (Азербайджан) точно 15 секунди преди края на схватката. Христова зае петото място в крайното класиране в категорията.