Мачът ще бъде изключително тежък, но ние нямаме друг избор, трябва да играем отворено, да играем офанзивно и да търсим гола”, заяви селекционерът на националния отбор по футбол Красимир Балъков преди евроквалификацията с Косово утре вечер, предаде БГНЕС.

“Лъвовете” имат само две точки от първите си три мача от пресявките за Евро 2020, като утре трябва да гонят задължителна победа в срещата, която започва в 21:45 часа на Националния стадион “Васил Левски”. “Отборът на Косово играе съвременен футбол, отворен. Опитват се да играят преса отпред, опитват се да разиграват отзад. Имат вратар, който играе много добре с крака, което за нас е малко добре и имат треньор, който познавам много добре, изключително креативен, изключително опитен треньор. Така че има с какво да се съобразим за тоя мач. Мачът ще бъде изключително тежък, но ние нямаме друг избор, трябва да играем отворено, да играем офанзивно и да търсим гола. Мачът им с Черна Гора бе малко по-различен от този, който играха с нас в Косово. Но общо взето, нямат страх, имат много качествени футболисти и, разбира се, са освободени. За разлика от нас, те каквото и да направят, за тях е добре дошло, докато за нас не е така”, коментира Балъков на днешната си пресконференция.

Треньорът на България призна, че доста неща в нашия тим трябва да се подобрят в сравнение с поражението от Чехия в петък. “Във всичко трябва да бъдем по-добри, винаги приемам и мисля върху конструктивната критика, която медиите ни пращат и разбира се, с право бяха някои от критиките след мача с Чехия. Много бяха ненужни, но ние знаем много добре какво сме правили добре и какво сме правили добре, и това, което не се е получило на терена, ще се опитаме тук в България да го коригираме, а то е повече желание от средата на терена да притежаваме топката, да не се крием, да бъдем по-агресивни в предни позиции, да търсим единоборствата и да ги печелим, тъй като на мача с Чехия се случваше често съперникът да печели единоборствата. Разбира се, трябва да сме по-хладнокръвни пред вратата на противника”.

Балъков разкри, че може да търси промени в стартовия си състав за мача с Чехия. “Логично е да търсим лека свежест в отбора, чакаме да мине и днешната тренировка, тъй като се наложиха промени при пристигането в България, имахме малко време за възстановяване. Надявам се да бъдат всички здрави и да проведем нормално тренировката, след което ще преценя какво е физическото състояние на тези, които са играли, и аз имам идеи в главата си, но твърдите решения ще бъдат взети утре”.

Крилото на тима Кирил Десподов заяви, че той и съотборниците му са наясно с важността на утрешния мач. “Аз съм готов и съм на разположение на треньора, ако той реши, че трябва да започна мача, това е супер за мен. Във футбола винаги има напрежение и това не трябва да ни притеснява. Наистина победата е на всяка цена, за да останем в играта и мисля, че всички го знаят много добре и утре търсим победата”. /БГНЕС