Старши треньорът на Академик Бултекс 99 Асен Николов изказа специални благодарности към играчите от представителния отбор и клубното ръководство и призна, че отборът довършва сезона чрез заеми. Пловдивският тим загуби полуфиналния плейоф от Балкан с 1:3 победи, но се бори докрай и се представи изключително достойно при първото в историята си участие във финалната четворка. Дори легендата на ботевградчани Сашо Везенков призна, че студентите играят най-приятния баскетбол от отборите в Топ 4 на НБЛ.

Аз и моите колеги от треньорския щаб желаем да благодарим на играчите за усилията, които положиха в полуфиналната серия, заяви Асен Николов. Знаем, че много искаха да се класират за финала и дадоха сърцето и душата си за това. От наше име и от името на баскетболистите благодарим и на ръководството на клуба, което въпреки че е принудено да взима заеми, за да завършим сезона, ни предоставя най-добрите условия за подготовка и мачове, от които имаме нужда. Благодарим и на публиката, която ни подкрепяше в нашата зала, в Ботевград и през телевизорите. Уверяваме феновете, че ще дадем най-доброто от себе си в предстоящите срещи за бронзовите медали, каза още старши треньорът на Академик Бултекс 99.

Президентът на клуба Васил Врачев потвърди, че клубът изпитва финансови затруденения в края на сезона и обясни откъде идват те. Проблемът е, че когато правихме разчети за първенството, те бяха за 5-8 място. Това беше желанието на спонсорите. С това класиране в първата четворка малко се удължи сезонът. Трябват пари за заплати, за зали, спане и храна на отбора. Излязохме извън бюджета и се налага да вземем някакви средства, за да можем да приключим първенството, заяви Врачев пред BGbasket.com. Основно ни помагат фирма „Бултекс 99“ и Общината, но има и други фирми. Искаме да завършим първенството и да нямаме задължение към никого. Имахме желание да се класираме напред, направихме го. Сега трябва да се оправим финансово, добави той.

Врачев разкри, че наложените глоби на Академик Бултекс 99 след първия мач с Балкан също са усложнили ситуацията. След първия мач на полуфинала получихме наказания. Задължиха ни да охранява полиция, без да има кой знае какви аномалии в залата. Наложи се 25 полицаи да ни пазят, което също са много пари. Оттам изведнъж закъсахме много и се наложи да взимаме заеми, за да може да си оправим нещата и да не се излагаме пред състезатели и общественост.

Президентът на Академик Бултекс 99 обясни, че заемите са от негови приятели и познати, но „Бултекс 99“ ще продължи да бъде основен спонсор на клуба. Няма никакви проблеми с тях. Надяваме се за догодина вече да правим бюджети за първа четворка. Всички от управата на клуба се надяваме да излезем от тази ситуация с високо вдигнати глави, да няма проблеми и всички да си получат парите, завърши Врачев.