Първа победа като екипаж за тази година записаха Мирослав Ангелов и Георги Гаджев (Skoda Fabia R5) в 39-ото рали Сливен, втори кръг от сезон 2019 в родния шампионат. На второ място на 1.06 сек останаха румънските им конкуренти Дан Гъртофан и Тудор Марза (Skoda Fabia R5), а на трето завършиха Тихомир Стратиев и Еди Сивов (Ford Fiesta Proto) – на 2.17 мин.

Тандемът на "Мегапорт Рейсинг" стартира с преднина от 56.6 сек преди финалната отсечка СЕ11 "Сините камъни", която е и най-дългата в състезанието – цели 33.5 км, и я спечелиха с 10 сек пред Гъртофан, пише Sportal.bg. В първите три етапа от втория състезателен ден, Ангелов и Гаджев успяха да натрупат нови 9.1 сек с победи във всички отсечки. Гъртофан и Марза бяха най-близо до българите в специален етап 8 "Трапоклово", където завършиха с изоставане от едва 0.8 сек. В следващите два етапа авансът на Мирослав Ангелов и Георги Гаджев бе съответно 4.3 и 4 сек. За всички 11 отсечки за ралито шампионът на България на рали даде само една етапна победа на румънския си колега – в СЕ5 "Чуката".

Вчерашните етапи от рали Сливен бяха валидни и за рали-спринт дисциплината, където отново Мирослав Ангелов и Георги Гаджев вдигнаха купата за победители.

"Доволен съм от първото място. През целия втори ден карахме по-разумно и не сме рискували, честно казано очаквах да сме по-назад в секундите, но се оказа, че печелим всички етапи за деня. На СЕ10 "Българка" имахме само малък инцидент на финала. Обозначителният жълт знак се намираше на траекторията ни и го ударихме, в резултат на което трябваше да сменим десен калник. Обикновено тези знаци за предстоящ финал се поставят от другата страна на траекторията. На края на дългата последна отсечка усетих умора, но е нормално за такава дължина. От Сливен взимаме максимум точки и се надявам да продължим така годината", коментира Ангелов след финала.