Академик Пд загуби гостуването си на Балкан в Ботевград в мач от поредния кръг на НБЛ. Пловдивският тим отстъпи със 75:85 /14:25, 23:15, 18:26, 20:19/, след като бе равностоен до почивката, но след това умората от тежката серия мачове си каза думата, а и в състава и за този мач не бяха Йере Вуцица и Джахий Карсън. Това бе 4-ти двубой за Академик за последните 6 дни и негова последна среща в редовния сезон. Академик продължава да държи 4-тото място с 35 точки, следват Берое и Черноморец с по 31, но с по три мача по-малко.
 
Началото бе за Балкан, който натрупа двуцифрен аванс след първата четвърт. Гостите обаче излязоха преобразени във втората и успяха да изравнят, като в продължение на 5 минути не позволиха на съперника да се разпише. Все пак почивката дойде при 3 точки преднина за Балкан. Третата четвърт мачът започна равностойно, но в заключителните минути домакините заиграха агресивно в защита и разликата отново стана 10 точки в тяхна полза. Тя набъбна на 14 в последната четвърт, пловдивчани сведоха пасива си до 6, но за нещо повече нямаха сили.
 
Академик спечели борбата - 37:28, но вкара само 6 тройки срещу 11 на съперника. Обрад Томич бе най-резултатен за пловдивчани с 21 точки, Николай Николов добави 20 точки и 8 борби, Васил Бачев записа 16. Божидар Аврамов вкара 16 точки, от които 4 тройки за Балкан, Дарко Балабан добави 15, Димитър Димитров - 14.