Академик Бултекс 99 се бори мъжки и до последно, но загуби битката за бронзовите медали. Рилски спортист спечели малкия финал с 2:0 победи, след като надигра пловдивския тим и във втория мач в Самоков с 92:77  /19:16, 22:23, 30:22,  21:16/. Така отборът на Асен Николов остана на 4-то място в крайното класиране в Националната баскетболна лига, което е най-доброто в клубната история. Ръководството, треньорите и състезателите на Академик Бултекс 99 заслужават само поздравления за представянето си, след като за втора поредна година се превърнаха в хита на сезона, спечелиха второ място в редовния сезон, останаха на косъм от финал за Купата, играха с успех и в Балканската лига.

В Самоков гостите започнаха мотивирано и поведоха със серия от 7:0. Постепенно домакините изравниха играта и се оттеглиха на почивката с 2 точки аванс. Те изковаха успеха си в третата четвърт, когато преднината им стигна 15 точки. В последната заключителна част пловдивчани опитаха всичко, за да се върнат в мача, намалиха пасива си на под 10 точки, но не успяха.

Митко Димитров бе най-резултатен за Академик Бултекс 99 с 21 точки, Мартин Дурчев добави 19, Александър Груев – 14. За победителите Дерек Райт записа дабъл-дабъл от 27 точки и 11 асистенции, Травис Тейлър вкара 15 точки, Йордан Бозов – 14.