Академик Бултекс 99 ще играе мачовете си през новия сезон в зала Колодрума. Това обяви официално кметът на Пловдив Иван Тотев при представянето на пловдивския баскетболен тим за новия сезон в сградата на Община Пловдив. Миналия сезон студентите играха в зала Сила, като срещи от Балканската лига се проведоха и в Колодрума. Естествено, зала Сила остава резервен вариант за някои от мачовете през новия сезон, в който Академик Бултекс 99 отново ще играе на три фронта - НБЛ, Купа на България и Балканска лига. На представянето присъстваха целият представителен отбор, начело с клубният президент Васил Врачев, спортният директор Тина Димитрова и секретарят Христо Караджов, новият спонсор "Ангел Стоилов 96 АД" в лицето на президентът на компанията Ангел Стоилов и съпругата му Красимира, кметът Иван Тотев и зам. кметът по спорта Георги Титюков. Присъстващите се почерпиха с две погачи и баница, а президентът Васил Врачев пожела колкото парчета имат питките, толкова победи да спечели отборът. Ето какво казаха основните действащи лица:

Иван Тотев, кмет на Пловдив:

Поздравявам клуба за това, което прави в последните години и му пожелавам на добър час през новия сезон. Изказвам своята признателност и респект към г-н Ангел Стоилов и Бултекс 99 за подкрепата, която оказват на отбора. Радвам се, когато пловдивски фирми инвестират за такива благородни каузи. За нас това е много вдъхновяващо и се надявам и други компании да последват примера им. Това е спорт, който без подкрепата на спонсори няма как да съществува. Всичко това си струва в името на феновете и малките пловдивчани. Академик Бултекс 99 развива прекрасна детска школа и се надявам след години да видим играчи от нея в мъжкия отбор.

Ангел Стоилов, спонсор на Академик Бултекс 99:

Радвам се, че присъствам тук и ще бъда част от този проект. Надявам се повлека крак да ни последва и други фирми. Пловдив е бизнес град. Спортът е едно от малкото ни останали неща, които могат да откъснат хората от проблемите в ежедневието. Харесва ми идеята и за школата, която се развива много добре. Искам Пловдив да бъде център на спорта, всички обичаме нашия град, която постоянно се обновява. Желаем да привлечем още колеги, които да се включат в това начинание. Успех на всички, пожелавам да се борим за първото място.

Васил Врачев, президент на Академик Бултекс 99:

Благодарим на г-н Тотев за отделеното време, вниманието и подкрепата към нашия клуб. Тази година имаме нов отбор с нов старши треньор, но целите ни си остават същите. Искаме отново да сме в първата четворка на България и да се борим за финал на Купа България и Балканска лига, с които миналия сезон се разминахме на 1 точка. Целта ни е да привличаме повече хора в залата и да повишаваме интереса към нашия клуб. Пожелавам успех на момчетата.

Тина Димитрова, спортен директор на Академик Бултекс 99:

Благодарим на Община Пловдив за помощта към клуба, както и на Ангел Стоилов, че стана част от нашето семейство. Желая успех на новия старши треньор, неговите помощници и момчетата. И тази година ще извършваме много социални дейности, защото спортът е кауза и трябва да се използва в името на доброто. Иска ми се да запалим още повече деца към баскетбола.

Дарко Костич, старши треньор на Академик Бултекс 99:

Радваме се, че толкова много хора подкрепят отбора ни, надявам се така да е през целия сезон. Условията за подготовка тук са отлични и от нас зависи да продължим успешния проект от последните години. Целта ни е да привлечем още хора в залата, а знаем, че резултатите привличат интереса както на феновете, така и на спонсорите. Уверен съм в този отбор, работим здраво вече 10 дни, всеки дава най-доброто от себе си. Няма да е лесно, програмата ни в началото е трудна, играем с най-силните отбори в първите 4 кръга. Но се надяваме на 6 октомври срещу Балкан Колодрума да бъде пълен. Обещавам упорита работа, надявам се момчетата да са здрави. Ако следват инструкциите ни, съм позитивно настроен за предстоящия сезон. В тима имам момчета от различни националности, но това е нормялно явление за баскетбола навсякъде по света. Не е проблем. Търсихме състезатели с добри характери и бяхме много прецизни в селекцията. Смятам, че ще изградим добра химия в отбора.

Васил Бачев, капитан на Академик Бултекс 99:

Чувствам се добре, нова отговорност, нов треньор, готов съм. Имаме доста нови момчета, но се готвим добре. Не сме нито най-добрия отбор, нита разполагаме с най-голям бюджет, но съм сигурен, че сме отличен колектив.