Академик Бултекс 99 ще играе за третото място в Националната баскетболна лига. Пловдивският тим отстъпи като гост на Балкан със 91:102 /20:28, 19:21, 19:26, 33:27/   и загуби полуфиналния плейоф с 3:1. Така отборът на Асен Николов излиза за бронзовите медали във формат до 2 победи от 3 мача срещу загубилия в другия полуфинал между Рилски спортист и Левски Лукойл. В момента Левски Лукойл води с 2:1 победи, четвъртата среща е утре в Самоков. Пловдивският тим направи добри неща в атака, но в защита игра неуверено и не можа да спре точната далечна стрелба на съперниците си. Балкан вкара 15 тройки срещу 9 на студентите.

Академик Бултекс 99 започна с пропуски под коша и домакините дръпнаха в резултата. Пловдивският тим почти застигна Балкан с две зрелищни забивки на Бачев. Постепенно в края на първата и началото на втората четвърт ботевградчани взеха двуцифрен аванс, след като студентите не можаха да възпрат точната далечна стрелба на съперниците си. Разликата набъбна на 18 точки след нови две тройки на Балкан. Академик Бултекс 99 отговори с точни далечни стрелби на Бачев и Дурчев  смъкна пасива си на 12 точки. Междувременно Юмипиг получи някакъв проблем в кръста и трябваше да преустанови участието си в мача. В крайна сметка двата отбора се оттеглиха на почивка при 10 точки преднина за Балкан.

След почивката домакините продължиха с невероятната стрелба от тройката и до половината на третата четвърт върнаха аванса си на 18 точки. Академик Бултекс 99 за пореден път подгони съперника и върна пасива си на 10 точки. В последната четвърт Митко Димитров игра като лъв под коша, но само той не бе достатъчен за победата.

Димитров завърши с феноменалните 37 точки, 8 борби и коефициент 42 за пловдивчани, Бачев добави 21, вкарвайки 5 от 9-те тройки за тима, Маравич добави 16 точки. Калахан вкара 20 да Балкан, Захариев добави 19, Фортънбъри – 17.