Академик Бултекс 99 се държа достойно и игра като равен с шампиона Левски Лукойл, но отстъпи с  86:94 /18:21, 25:17, 16:30,  27:26/ в Колодрума в Пловдив в оспорван и интересен мач от поредния кръг в НБЛ. Пловдивският баскетболен тим изигра отлично първо полувреме и водеше на почивката, но след това класата и опитът на гостите си казаха думата и те обърнаха нещата в своя полза в третата четвърт. Съдиите Мирослав Томов, Ивайло Рисиловски и Валери Енчев също удариха едно рамо на шампионите през втората част, с което наклониха везните в мача.

Домакините тръгнаха със серия от 5:0, благодарение на Дайшон Найт, Левски отвърна с 8:0. След това мачът продължи да бъде равностоен и в крайна сметка първата четвърт завърши с 3 точки аванс за шампионите. Пловдивският тим заигра отлично в защита през втората четвърт и в средата успя да поведе, позволявайки на съперника да отбележи само 4 точки за 5 минути.  След отлична игра и две тройки на капитана Бачев разликата набъбна на 7 точки в полза на домакините, които се оттеглиха на почивката с 5 точки аванс.

След почивката гостите заиграха по-здраво и концентрирано и обърнаха развоя, повеждайки с 14 точки 2 минути преди края с тройка на Аврамов. Домакините отговориха със самоотвержена игра и успяха да свалят 5 точки от пасива си, с което запазиха интригата в последната четвърт. В нея Левски Лукойл държеше контрола на срещата и успя да стигне до 6-та си поредна победа.

Деян Иванов и Патрик Рембърт бяха най-резултатни за победителите с по 21 точки, Божидар Аврамов добави 16. Васил Бачев бе най-полезен за домакините с 27 точки, от които 4 тройки, Дайшон Найт вкара 26, Никола Вуйович направи дабъл-дабъл с 12 точки и 10 борби.