Академик Бултекс 99 отпадна на четвъртфиналите на Националната баскетболна лига след втора загуба от Рилски спортист със 77:83 /35:23, 13:20, 14:24, 15:16/. В Самоков сценарият от първия мач в събота се повтори. Пловдивчани изиграха изключителна силна първа четвърт, в която вкараха цели 35 точки и поведоха с 12 точки аванс, но след това постепенно домакините заздравиха защитата и съумяха да обърнат мача в своя полза. Все пак за разлика от първата среща, този път играчите на Академик Бултекс 99 се бориха до самия край и не се отказаха да гонят победата. Така отборът на Асен Николов завършва един успешен сезон с историческото си трето място в Балканската лига и 5-о място в НБЛ - постижения, за които тимът и треньорите и ръководството заслужават поздравления.

Шестима играчи на пловдивския тим завършиха с двуцифрен актив. Най-резултатен бе Васил Бачев с 16 точки, Питър Олисемека записа дабъл-дабъл от 14 точки и 15 борби, Трой Франклин вкара 13. Тони Гуджино бе най-резултатен за Рилски спортист с 20 точки, а Юджийн Харис добави 16. Златин Георгиев допринесе за успеха с 10 точки и впечатляващите 13 асистенции за дабъл-дабъл, какъвто записа и Малик Диме с 14 точки и 11 борби.

Поздравявам отбора на Рилски спортист и му желая успех по-нататък в плейофите. В моя отбор са събрани изключително отговорни момчета и може би заради тази отговорност и желание за победа, всеки искаше да решава ситуации и това ни изигра лоша шега. Те обаче се трудиха много през целия сезон заслужават само аплодисменти, заяви старши треньорът на Академик Бултекс 99 Асен Николов.