Академик Бултекс 99 изигра отличен мач и отново се върна на 4-тото място в класирането в НБЛ след загуба на Рилски спортист като гост на Левски Лукойл с 67:107. Пловдивският баскетболен тим победи гостуващия Спартак Плевен със 79:66  /26:11, 19:15, 21:20,  13:20/ и е на две победи в оставащите си две домакинства до завършване на Топ 4 в редовния сезон. Отборът на Асен Николов изкова победата си още преди почивката, когато натрупа аванс от 19 точки. Домакините действаха организирано в защита и бързо и подвижно в атака, ограничиха далечната стрелба на съперниците, особено до почивката, и на свой ред вкараха 11 тройки.

Академик Бултекс 99 изигра много силна първа четвърт, в която натрупа аванс от 15 точки. Пловдивчани излязоха много мотивирани и със здрава защита, бързи атаки и добри решения в нападение буквално пометоха гостите, като вкараха и общо 5 тройки за първите 10 минути. В началото на втората плевенчани се опитаха да се върнат в мача с две тройки на Иван Лилов, но до почивката процентът в далечната им стрелба бе само 12. В края на втората четвърт домакините дори сложиха още 4 точки аванс с отличната си защита.

Гостите излязоха преобразени след почивката и благодарение на пропуснати стрелби на Академик Бултекс 99 стопиха пасива си само до 8 точки в средата на третата четвърт. Две тройки на Виткович и Груев обаче върнаха двуцифрената разлика, която набъбна на 20 точки с две откраднати топки и бързи резултатни атаки на Трой Франклин. В последната четвърт пловдивчани просто поддържаха преднината си, която в един момент стигна 23 точки, и напълно заслужено се поздравиха с крайния успех, въпреки че Спартак успя да намали част от пасива в заключителните минути. В края на срещата в игра влязоха и талантите от школата на Академик Бултекс 99 Симеон Димитров и Йоанис Кикрилис, който направи официален дебют за мъжкия отбор. След срещата пък отборът отново се снима с купата за 3-тото място в Балканската лига, която бе изложена за снимки и за феновете.

Петима баскетболисти на Академик Бултекс 99 записаха двуцифрен актив, като най-резултатен бе Питър Олисемека с поредния си дабъл-дабъл – 14 точки е 10 борби. Венелин Христов, Васил Бачев и Трой Франклин вкараха по 13, Александър Груев – 12. Иван Лилов наниза 24 точки за Спартак, отбелязвайки 6 от 10-те тройки за тима си. Константин Коев вкара 15, Тодор Тодоров – 9.