Ръководството на Академик Бултекс 99 призова феновете да подкрепят отбора в Самоков в изключително важния мач с Рилски спортист от 21-я кръг на НБЛ. Пловдивският баскетболен тим гостува в събота от 16 часа и при победа има шансове да се пребори за 3-то място в редовния сезон. В момента Рилски спортист е лидер с актив от 13 победи и 5 загуби, Академик Бултекс е 4-ти с 12 победи и 6 загуби. При успех и благоприятно стечение на оставащите срещи е възможно двата тима да завършат с еднакъв актив. В този случай отборът на Асен Николов 99 ще има предимство над Рилски спортист с 2:1 победи в директните мачове.

Пловдивчани вече победиха силния съперник в Самоков по-рано през сезона. Това стана в първия полуфинален двубой за Купата на България, когато Академик Бултекс 99 надигра съперника си с 12 точки разлика. В ответния мач обаче гостите успяха да заличат пасива и се класираха за финала, като впоследствие спечелиха трофея.

Междувременно юношите старша възраст на пловдивккия тим дадоха отличен тон с престижна победа като гости на връстниците си от Рилски спортист. Те изиграха най-силния си мач от началото на сезона и победиха с 81:79 в мач от А група, Запад. Момчетата на старши треньора Димитър Чанков напълно заслужиха успеха със сърцатата си и отборна игра, която демонстрираха. Победата има още по-голяма стойност, като се има предвид, че бе извоювана без шестима контузени състезатели. И срещу тим, в който няколко баскетболисти играят за втория отбор на Рилски спортист в А група при мъжете. Много съм доволен от момчетата, играха като истински колектив и показаха сплотеност. Оттук нататък - който ни подцени, ще страда жестоко, коментира Димитър Чанков.

Академик Бултекс 99 водеше почти през целия мач и закономерно триумфира. Много силен двубой изигра Петър Итов, който бе най-резултатен с 28 точки, но абсолютно всички момчета заслужават овации за представянето си. Успехът гарантира място в Топ 8 на пловдивския тим, а с това и участие в следващата фаза на шампионата - квалификациите за зоните.