Академик Бултекс 99 гони победа с над 9 точки срещу Башкими в мача от Балканската лига по баскетбол за мъже тази вечер от 18 часа в Колодрума. Точно с толкова пловдивският тим отстъпи в мача като гост на този съперник и успех с разлика би му гарантирал по-предно място в класирането и съответно – домакинство на реванша от плейофите за влизане във финалната четворка. В момента пловдивският тим е 4-ти в класирането с 4 победи и 5 загуби, Башкими е трети с 5 победи и 5 загуби и мач повече. До края на редовния сезон в турнира Академик Бултекс 99 ще гостува на Рилски спортист и Левски Лукойл, а Башкими има визита на Левски Лукойл.

Всички в отбора на Академик Бултекс 99 са здрави и имат нужда от подкрепата на публиката, за да изпълнят целта си. Цената на билетите за мача е 7 лева за възрастни и 3 лева за ученици и пенсионери. Готвили сме се изключително сериозно за срещата и се надяваме на подкрепата на феновете. Всички момчета са здрави, надяваме се постигнем целта си в този двубой, заяви старши треньорът Асен Николов.

Припомняме, че два мача при подрастващите ще подгреят двубоя при мъжете. В 13.15 часа ще играят юношите старша възраст на Академик Бултекс 99 срещу Левски, а от 15.00 часа е мачът между 14-годишните на пловдивския тим срещу ЦСКА.