ЦСКА се класира за втория предварителен кръг на Лига Европа след измъчена победа срещу малтийския Сиренс у дома с 2:1. Червените не убедиха с играта и можеха и да запишат сензационна загуба, след като гостите изпуснаха дузпа и поведоха в резултата. Финалният щурм на домакините обаче даде резултат, но с тази игра няма да стигнат далеч в надпреварата.

Малтийците можеха да открият резултата още във 2-та минута. Да Силва мина на парад пред наказателното поле на червените, озова се очи в очи с Бусато и стреля силно, но бразилският страж спаси. В 7-ата минута Мазику опита да изчисти опасно подаване към играч на малтийците, намиращ се на празна врата, но така го направи, че топката "кацна" върху напречната греда.

ЦСКА стигна до първата си голова възможност в 23-ата минута. Енрике проби отляво и намери по земя Соу. Таранът овладя добре с гръб към вратата, обърна се ефектно и шутира силно от 8-9 метра, но Касар изби. Четири минути по-късно Енрике набра скорост с топка в крака и стреля силно от 25 метра, но над напречната греда. До края на полувремето червените наложиха доминация и отправиха два изстрела от средна дистанция чрез Белтраме и Кери, но те не намериха целта.

В 47-ата минута Да Силва преодоля Антов, след което нахлу в наказателното поле и надбяга и Матей. Нидерландецът се хвърли на шпагат и игра и с топката, но реферът прецени, че е нарушил правилата и отсъди дузпа. Бусато обаче спаси шута от бялата точка на Да Силва. В 59-та минута Али Соу получи подаване от Гълъбов, пребори се отлично с Дос Антос и стреля от 6-7 метра леко под ъгъл, но над напречната греда.

В 69-ата минута Сиренс поведе. След една контраатака Да Силва стреля от границата на наказателното поле, а след лек рикошат в гърба на Доморо топката влетя в мрежата на Бусато. Само две минути по-късно футболистите на Стамен Белчев можеха да изравнят, когато Енрике стреля с глава над вратата след центриране на Йомов. Все пак това стори Ахмедов в 75-та минута, след като майсторски засече с удар от въздуха центриране на Санкаре. В последната минута ЦСКА стигна до победен гол. Али Соу бе изведен, проби отдясно и от малък ъгъл провря топката в близкия ъгъл на вратата.