От ЦСКА - София съобщиха, че във вторник клубът е изчистил задължението си от близо един милион лева към бившия футболист на "червените" Юнес Бенжелюн. Това означава, че от "Армията" ще могат да картотекират новите си попълнения Маурисио Гарсес и Браян Морено преди началото на пролетния полусезон в efbet Лига.

От клуба информират още, че даренията на феновете ще бъдат използвани за заведените дела от други бивши играчи - Морено Руано, Диас Рибейро, Барос и Тенгариня.

Ето какво написаха "червените" на официалния си сайт:

"Армейци,

Уведомяваме Ви, че задължението на клуба по казуса с Юнес Бенжелюн е изчистено. Клубът ни преведе във вторник цялата сума по несправедливо присъденото решение на ФИФА и КАС в сметката на адвоката на футболиста. Това стана, след като акционерите и собствениците на клуба Юлиян Инджов и Гриша Ганчев осигуриха по спешност по над половин милион лева, за да се плати навреме. 

Сумата, която в момента се събира с ваши дарения в благотворителната сметка, ще бъде използвана целесъобразно за другите случаи, по които също сме престъпно ощетени - срещу Морено Руано, Диас Рибейро, Барос и Тенгариня, както и евентуално по делото на Гуидо Ди Вани.

Веднага получихме писмо от ФИФА, с което остават удовлетворени от действията ни и предоставените платежни и банкови доказателства, давайки ултимативен срок от 3 дни на ответната страна само да потвърди получаването на парите.

Това, разбира се, може да стане с няколко кликвания на компютъра или един телефонен разговор до банката, но явно адвокатите на Бенжелюн умишлено бавят цялата процедура. Въпреки декларираното им уверение, че ще го сторят в най-кратки срокове, вече втори ден те са изключили телефоните си и не правят никакви усилия да напишат един кратък потвърждаващ имейл до ФИФА, че всичко е наред. 

Така или иначе забраната за картотекиране от ФИФА ще падне след третия ден от плащането, но забавянето от страна на Бенжелюн и Сие съкращава значително сроковете ни за изискване и получаване на "жълтите карти" на новите попълнения Маурисио Гарсес и Браян Морено от бразилската и колумбийската федерации. Ще се надяваме на тяхната акуратност, но за съжаление това са процеси, които ние не можем да контролираме и не зависят от нас. 

Ръководството на ЦСКА още веднъж благодари на хилядите привърженици, които не спират да участват в кампаниите по набиране на средства за изплащане на сумите по несправедливите съдебни решения. 

Отново заедно спечелихме една от битките за ЦСКА - всяко дарение е изключително важно за нас! 

Бъдете уверени, че всички дарения ще бъдат използвани за покриване на задълженията, които пречат на нормалното спортно-техническо функциониране на ЦСКА в изключително важен момент в борбата за титлата".