ЦСКА отпадна в третия кръг на Лига Европа, след като загуби гостуването си на украинския Зоря в Запорожие с 0:1. Първата среща завърши 1:1, като в нея реферът даде измислена дузпа за украинците при 1:0 за червените. В реванша отново съдията спря устрема на червените, които отпаднаха от противник, който не гщи превъзхождаше с нищо. В 22-ата минута реферът не даде чиста дузпа за ЦСКА за игра с ръка на защитник на домакините след удар на Малинов. Малко по-късно Иван Турицов бе изгонен, след като спря украинец, който излизаше сам срещу вратаря.

ЦСКА се бореше с 10 души до края на мача и дори в известни периоди надиграваше домакините, но в крайна сметка не успя да стигне до гол. В 28-ата минута футболистите на Люпко Петрович можеха да открият резултата. Занев центрира отляво към Евандро, който изпревари централните защитници и стреля от въздуха, но Шевченко изби. В 56-ата минута домакините поискаха дузпа за игра с ръка на Бикел, с която спря опасно центриране отляво, но съдията остана безмълвен. Минута по-късно атака на червените завърши след удар с глава на Соу, който не затрудни Михайличенко. В 73-ата минута късметът не бе на страната на ЦСкА-София. Малинов преодоля без проблем бранител отляво в наказателното поле и стреля фалцово с десния крак, но Шевченко изби.

Численото предимство на Зоря даде резултат в 89-ата минута. Росин получи извеждащ пас, надбяга Томаш и промуши топката покрай Черниаускас. Албентоса обаче успя да изчисти пред голлинията, но отново в краката на Русин, който този път вкара от 5 метра. Голмайсторът се зарадва сваляйки си фланелката, за което получи втори жълт и респективно червен картон.

ЗОРЯ - ЦСКА-СОФИЯ 1:0

1:0 Русин 89

ЗОРЯ: 30. Шевченко, 7. Кочергин, 10. Хомченовски, 11. Будкивски, 14. Михайличенко, 15. Вернидуб, 18. Тумчук, 20. Абу Хана (4-Чеберко), 21. Иванисениа, 31. Русин, 80. Юрченко (46-Леднев)

ЦСКА-СОФИЯ: 30. Черниаускас, 25. Албентоса, 24. Томаш, 11. Занев, 19. Турицов, 20. Тиаго, 15. Малинов (81-Фабрини), 16. Бикел, 3. Жеферсон (87-Уот), 10. Евандро (56-Митков), 22. Соу