Ивайло Чочев е официално футболист на ЦСКА. След изявен интерес от няколко клуба към халфа, Чочев реши да продължи бъдещето си с „армейците“ и постави подписа си под тригодишен договор.

С привличането му конкуренцията в състава на Красимир Балъков става още по-сериозна, а богатият арсенал от опитни играчи с впечатляващи визитки в тима на ЦСКА продължава да нараства.

27-годишен, Ивайло Чочев вече натрупа множество солидни мачове зад гърба си, а клубовете дотук в кариерата му са Чавдар (Етрополе), ЦСКА и италианските Палермо и Пескара.

За две години в ЦСКА изигра 50 мача и вкара 9 гола. Най-много двубои има с фланелката на Палермо – близо 120 в рамките на пет години.

Именно с тима от Южна Италия Чочев игра и три сезона в Серия „А“, като беше в сърцето на халфовата линия на отбора в цели 75 мача от елитното италианско първенство, в които отбеляза 6 гола. Записал е и близо 20 срещи с екипа на националния отбор на България.

Чочев изрази задоволството си след успешния трансфер в ЦСКА и добави:

„Благодаря на ЦСКА 1948, че ми подаде ръка в труден за мен момент. Нямам търпение да се върна на терена и да играя добре. Футболът ми липсваше много през тези месеци, в които бях контузен. Присъединявам се към добър и амбициозен отбор с много млади мотивирани футболисти и качествени опитни състезатели. Щастлив съм, че всичко вече е официално.“