Националният защитник на ЦСКА Николай Бодуров пропуска утрешния мач реванш с Ботев от 19 часа в София от турнира за Купата на България. Първата полуфинална среща в Коматево завърши 3:2 за канарчетата. Бодуров отнесе наказание от 1 мач и глоба от 400 лева заради това, че наплю играча на Левски Вашчук по време на съботното дерби, завършило 0:0. За поредната си порция словесни тиради срещу съдийството старши треньорът на червените Любо Пенев отнася глоба от 8000 лева. Преди известно време по същата причина той олекна с 9000 лева.

Халфът на ЦСКА Кристиян Малинов също е глобен за уронване на престижа на съдийството и създаване на негативизъм срещу реферите с 3000 лева. По същата причина изпълнителният директор на Левски Павел Колев е санкциониран с 5000 лева. ЦСКА отнесе санкция от 3300, докато за Левски тя е 4300 лева заради пиротехника и обидни скандирания. Също така Дисциплинарната комисия към БФС постанови Ботев да заплати щетите на Лудогорец Арена след гостуването на канарчетата на шампиона в събота, завършило 3:0 за домакините.

В редиците на ЦСКА за утрешния мач с Ботев в игра се завръща Тиаго Родгирес. Португалецът пропусна първата среща в Коматево и дербито с Левски, но сега е възстановен и готов за реванша за Купата. За Ботев няма да играе Джонатан Перейра, който е контузен.