ЦСКА направи грешна стъпка, след като не успя да победи Дунав като гост. Двубоят завърши 1:1, като червените могат да съжаляват за многото пропуснати положения. От друга страна обаче те не убедиха, че разполагат с достатъчно аргументи за победата, като в завършващата фаза не показаха достатъчна концентрация. Домакините се бранеха самоотвержено и си заслужиха точката.

Те поведоха в 41-тата минута след груба грешка в отбраната на червените. Тиаго позволи на Стефан Христов да му отнеме елементарно топката пред границата на наказателното поле. След това и испанският бранител на червените Албентоса не се намеси добре, позволявайки на нападателя на Дунав да го преодолее и да излезе очи в очи срещу Черниаускас, а след това и хладнокръвно да вкара за 1:0 под плонжа на вратаря.

След почивката натискът на ЦСКА даде резултат в 68-ата минута, когато бетонът на русенци бе пробит. Малинов получи отдясно, след което намери непокрития Евандро в наказателното поле на русенци. Бразилецът стреля ефектно с едно докосване за 1:1.

В 72-ата минута само късметът спаси драконите от второ попадение в тяхната врата. Евандро се откъсна отдясно и подаде на Али Соу, но таранът стреля в тялото на Макенджиев. Последваха две добавки на Малинов от десетина метра. Първата срещна тялото на играч на Дунав, а втората профуча покрай лявата греда.

ДУНАВ - ЦСКА-СОФИЯ 1:1

1:0 Стефан Христов 41
1:1 Евандро 68

ДУНАВ: 21. Макенджиев, 18. Исаевски, 5. Николов, 22. Милчев, 29. Колев, 2. Инкоом, 10. Селеменев, 6. Аясс, 8. Щерев, 99. Христов, 9. Ахмедов

ЦСКА-СОФИЯ: 30. Черниаускас, 19. Турицов, 25. Албентоса, 11. Занев, 3. Жеферсон, 16. Бикел, 15. Малинов, 9. Уот, 20. Тиаго, 10. Евандро, 22. Соу