Пловдивското спортно училище „Васил Левски” официално откри новата учебна година. Специални гости на тържеството бяха кметът на район „Западен” Димитър Колев, неговите заместници Георги Георгиев и Нонка Симеонова, директор на дирекция "Спорт за учащи и спортни училища" към Министерството на младежта и спорта Венцислав Игнатов, заместник-областният управител Петър Петров и директорът на дирекция „Спорт и младежки дейности” Петър Зехтински.

По традиция откриването започна с издигането на знамената на България и Европейския съюз и химна на страната, след което ученици, учители и родители бяха приветствани от официалните гости. Подготвили сме една приятна изненада за нашите ученици – спортно училище "Васил Левски" посреща новата учебна година с 4 изцяло обновени кабинета – по информатика, математика, география и история, обяви пред всички директорът Илияна Данчева. Последва превърналото се в традиция предаване на ключа на училището от 12-ти на 5-ти клас и молебен за здраве и успех, отслужен от отец Георги. След удрянето на първия за учебната година звънец всички ученици, водени от петокласниците, се насочиха към класните стаи.

“Васил Левски“ е най-старото спортно училище в България, като догодина ще отбележи своята 70 годишнина. Основано е през 1949 г. като Техникум за физическа култура и спорт. Като ТФС “ Васил Левски “ съществува до 1974 г., когато завършва последният негов випуск. В многогодишната история на ССУ “Васил Левски“ то се е превърнало в трамплин за цяла плеяда спортисти и личности, които са прославили България по целия свят. Училището се гордее с 8 олимпийски, 49 световни, 47 европейски титли. Гордост на училището са известните на всички Стефка Костадинова, Йордан Йовчев, Петър Мерков, Мария Петрова, Асен Златев, Стоян Делчев, Севдалин Маринов, Николай Бухалов, Ваня Гешева, Наим Сюлейманов, Милен Добрев, Ива Пранджева, Цветана Пиронкова и много други.