Ботев се наложи с 4:2 над Локомотив в градското дерби от 6-ия кръг на Елитната юношеска група до 17 години. Двубоят се игра пред около 150 зрители на естествен терен №1 на "Футболен комплекс Ботев 1912" в Коматево. Двата тима предложиха голов спектакъл на зрителите, а срещата премина през обрат в полза на "канарчетата". С днешната победа Ботев записа трети успех в трите мача срещу Локомотив в Елитните юношески групи през този сезон. Преди това "жълто-черните" се наложиха с 4:1 над "смърфовете" в U19, а преди два дни сториха същото с 3:0 при U15.

През първата част почти всички голови положения бяха превърнати в попадения от двата тима. В 18-ата минута след центриране от корнер Божидар Зелямов стреля красиво от въздуха и прати топката в мрежата на "канарчетата" за 0:1. Радостта на гостите бе кратка и само 6 минути по-късно Георги Трифонов бе съборен в наказателното поле, а съдията отсъди дузпа за Ботев. От бялата точка Иво Казаков не сбърка и изравни - 1:1. Веднага след изпълнението на центъра "канарчетата" отнеха топката и организираха светкавична атака, в края на която Георги Трифонов остана очи в очи с вратаря на "смърфовете" и го преодоля, извеждайки ботевистите напред - 2:1.

В 38-ата минута голмайсторът за "черно-белите" Зелямов сбърка грубо при изнасяне на топката, след което изрита играч на "канарчетата" в наказателното поле, а съдията напълно заслужено посочи за втори път бялата точка. Този път с изпълнението се нагърби Георги Трифонов, а нападателят без проблеми прати вратаря в обратния ъгъл за 3:1.

Второто полувреме стартира по начина, по който завърши първото - с гол за Ботев. В 53-ата минута Атанас Стоименов овладя на 25 метра от вратата на "смърфовете" и с фантастичен удар прати топката под напречната греда за 4:1. В 62-ата минута "канарчетата" бяха близо до пети гол, след като удар на Георги Трифонов от средна дистанция се отклони от страничния стълб. В следващите минути гостите овладяха инициативата и отвориха доста работа за Милко Баданов и защитата пред него. В 63-ата минута след центриране от свободен удар Христо Русков бе оставен непокрит и с удар от 10 метра фиксира крайното 4:2.