Състезателката на ШК „Локомотив 2000“ Виктория Радева зае изключително престижното 4-то място на световното първенство по шахмат в Монтевидео - Уругвай. Шампионка при 16-годишните с 10,5 от 11 стана Ани Янг (САЩ), втора с 8 т. е Полина Шувалова (Русия), третото място разделиха Александра Малцевская (Русия) и Вики Радева с по 7,5 т., но по допълнителни показатели ученичката от НТГ „Васил Левски“  остана на 4-то място. Огромна заслуга за видимия растеж на пловдивчанката има и ГМ Александър Делчев - дългогодишен състезател от националния отбор.

Вики демонстрира висока класа по време на целия турнир, като особено запомняща се бе победата и срещу вицешампионката Шувалова. За съжаление в последните 3 кръга Вики бе с вирусно заболяване и това и попречи да реализира преимуществата си срещу Лара Шулце (Германия) и Софи Сузуки ( САЩ), като завърши партиите си с тях реми. Преди последния кръг Вики бе втора във временното класиране и дори равенство я устройваше за медал в партията и с другата българка Габриела Антова. Последната нямаше шанс за медал и финишира шеста в крайното класиране също със 7.5 точки. Антова обаче реши да играе мача на живота си и победи Вики. Така България остана без медал на това световно първенство - подарихме го на Русия. Иначе Южна Америка явно е щастлива дестинация за Вики - през 2011 година тя стана световна вицешампионка при 10-годишните в Бразилия.

През тази година Вики си остава най-титулованата българска шахматистка - тя стана европейска шампионка по рапид, трикратна републиканска шампионка до 16 г., републиканска шампионка за жени по рапид и отборно за жени с отбора на ШК „Локомотив 2000“.