Юношите на Ботев от формацията до 15 години приключиха подготвителния си лагер в Банско. В него момчетата на Георги Онов изиграха три контроли, в които записаха победа, равенство и загуба. Преди изиграването на контролните срещи "канарчетата" бяха подложени на тестове от БФС. В тях "жълто-черните" показаха добри резултати в различните дисциплини, подготвени от представителите на родната футболна централа.

В първата контрола пловдивчани се наложиха с 6:0 над съименниците си от Враца. С хеттрик се отличи Иван Аврамов, а по веднъж се разписаха Никола Гелин, Никола Илиев и Теодор Андреев. Във втория приятелски мач "канарчетата" завършиха 1:1 със Славия, а попадението за ботевистите бе дело на Иван Аврамов. В последната контрола "жълто-черните" загубиха с 1:2 от столичния Национал, а точен за Ботев бе Илиан Тонов.

Днес възпитаниците на Георги Онов се прибират в Пловдив, а във вторник (28.08) ще изиграят първия си шампионатен мач от новосформираната Елитна юношеска група до 15 години. В него "канарчетата" ще срещнат Берое от 15:00ч. на един от естествените терени на базата в "Коматево".

Наставникът на пловдивчани има куп проблеми преди срещата със "заралии". Заради наказание двубоя пропуска един от най-големите таланти на "канарчетата" Иван Аврамов. С контузии след лагера са Иван Величков и Мартин Д. Иванов, като най-вероятно и двамата няма да вземат участие в мача със старозагорския тим.