Визовата сага с нигерийския защитник на Локомотив Пд Стивън Езе най-после приключи успешно. След дълги преговории сондажи документът му за влизане във Франция е получен и той отлетя за Франкфурт, откъдето ще пътува с автобус към Страсбург и ще се присъедини към отбора на Бруно Акрапович следобед. Така Езе ще може да играе срещу френския тич в реванша от третия кръг на Лига Европа тази вечер от 21.30 часа. Първата среща на Лаута преди седмица завърши 1:0 за Страсбуг. Припомняме, че френското посолство отказваше визи на него и Парвиз Умарбаев. Таджикистанският халф получи пропуска, но за Езе не се знаеше до последно. В крайна сметка властите разрешиха еднодневна виза на нигериеца и той ще трябва да тръгне обратно веднага след мача. Шефовете на Локо сезираха УЕФА и Министерски съвет за скандала, а президентът Христо Крушарски лично отиде в посолството.

Иначе снощи Локомотив проведе официалната си тренировка в часа на мача на 29-хилядния „Стад дьо ла Мейно“. От групата отпадна Един Бахтич, който има камъни в бъбреците. Наказан за срещата е Йосип Томашевич.

Групата на Локомотив, която тренира снощи в Страсбург:

Мартин Луков, Илко Пиргов, Милош Петрович, Лукас Масоеро, Дейвид Малембана, Николай Николаев, Архан Исуф, Петър Витанов, Уирис Густаво, Парвизджон Умарбаев, Елитон Жуниор, Георги Илиев, Момчил Цветанов, Бирсент Карагарен, Димитър Илиев, Анте Аралица, Ален Ожболт