Треньорът на Локомотив Александър Томаш заяви след последната контрола за зимната подготовка, че играчите му са се старали, но започват да губят увереност. Локомотив победи с 2:1 Марица в последния си мач преди старта на втория полусезон. 

„Мисля, че момчетата се стараят да правят това, което изисквам от тях. Проблемът е, че усещам, че започват да губят увереност, защото създаваме ситуации, а при първия пас, който сбъркаме, противников състезател излиза сам срещу вратаря. По време на подготовката си говорим, че единствено Динамо (Тбилиси) ни надигра чисто футболно. Във всички други проверки ние притежаваме топката, опитваме се да градим играта, противникът играе затворено и ни побеждава“, започна Томаш. 

„Губим топката на 70 метра от нашата врата, а допускаме положения. Това означава, че реакцията ни е бавна. Въпреки това, не мога да не съм доволен от футболистите, стараят се и се опитват. Вижда се, че имаме върху какво да работим. Днес бе последният ни ден от подготовката. За 27 дни изиграхме 7 контроли и се вижда, че самите футболисти имат нужда от почивка“, допълни старши треньорът на Локомотив.