Локомотив Пд излиза тази вечер, за да довърши започнатото в Пловдив преди седмица. Черно-белите гостувата на Спартак Търнава в срещата реванш след 2:0 в първия мач на Лаута във втория предварителен кръг на Лига Европа. Пловдивският тим постигна отличен турнирен резултат, но трябва да излезе пределно концентриран, тъй като авансът им може и лесно да бъде заличен. Локо няма победа в Европа на чужд терен вече 46 години - последната бе срещу малтийския Слиема Уондърърс с 1:0 през далечната 1973 година. Разбира се не само победа устройва тима на Бруно Акрапович. Смърфовете могат да продължат напред и при равенство или загуба с 1 гол или дори с 2 гола, но при отбелязан поне един от тяхна страна. Акрапович обаче най-добре знае, че пазенето на резултата и глухата защита могат да изиграят лоша шега. Черно-белите тренираха снощи от 20:45ч. местно време на модерния стадион „Антон Малатински“. Двубоят тази вечер. Двубоят тази вечер от 21.45 часа ще бъде предаван на живо от Diema Sport.

Искам да поздравя всички в Словакия и хората в Търнава. Радвам се за първия мач. Направихме хубав резултат, но и много опасен, коментира Акрапович преди мача. Знаем колко качества има отборът от Търнава. Това показаха и в Пловдив. До 20-ата минута играха много силно, но след това ние заиграхме добре. Гледах и мача с Жилина, но нямаха късмет. Със сигурност няма да подценим противника и ще се концентрираме да се справим по най-добрия начин. Някои футболисти получиха почивка и играхме добре в последните мачове от шампионата. Вече съм говорил с отбора и че противникът ще търси ранен гол. Работихме тактически върху това. Ако имаме шанс за атака или контраатака, ще опитаме да се възползваме, сподели наставникът.

Настроението е добро и резултатите говорят. Свършихме добра работа през последните три мача. Бяхме по-добрият отбор и нищо не беше случайно. Радвам се, че мога да работя с момчетата по този начин. Наясно съм със състава. Винаги може да се случи нещо. Ако някой играч, не е готов, може да ми каже и тогава да преценим, каза още Акрапович.

Другите три български отбори в Лига Европа също ще изиграят срещите си реванш тази вечер. В 19.30 часа Левскипосреща АЕК Ларнака след загубата с 0:3 в първата среща, като сините ще бъдат без продадената си на арабския Шабаб Ал Ахли звезда Давиде Мариани. В 20.30 часа Лудогорец посреща исландския Валур след 1:1 в първата среща, а от 21.45 часа ЦСКА гостува на хърватския Осиек след 1:0 за червените в София.