Представителният отбор на Локомотив (Пловдив) допусна загуба в петата си контрола от началото на зимната си подготовка. „Черно-белите“ отстъпиха с 1:3 на ФК Прищина (Косово). Двубоят се игра при ураганен вятър в Белек. Срещата се състоя от 14:30ч. българско време.

Прищина откри резултата в 18-ата минута. Вратарят на косоварите Ардит Ника изчисти една топка, която впоследствие влетя в мрежата на Динко Хоркаш заради силния вятър в Белек. В 34-ата минута Ендрит Красники удвои резултата за тима от Косово. В последната минута на първата част отново той се разписа за 0:3.

През второто полувреме „черно-белите“ създадоха повече положения пред вратата на “белите”. В 47-ата минута Луан стреля с глава, но топката отиде в страни от вратата. Осем минути по-късно Христо Иванов шутира от дистанция, вратарят на съперника спаси. В 61-ата минута Ивайло Димитров бе изведен на добра позиция, но не намери целта. Няколко минути по-късно последваха удар на Педриньо и изстрел с глава на Тодор Павлов над вратата. В 76-ата минута Димитър Илиев асистира на Евандро, който бе точен за Локомотив и реализира крайното 1:3.

Следващата проверка на Локомотив е на 29.01 срещу Пари Нижни Новгород.

Локомотив игра в състав: Динко Хоркаш (46′ Илко Пиргов), Джовани Трупе, Луан, Тодор Павлов, Александър Георгиев, Христо Иванов, Петър Витанов (46′ Димитър Илиев), Георги Каракашев, Евандро (80′ Матеус да Силва), Педриньо, Ивайло Димитров