Локо отпадна достойно от Лига Европа, след втора загуба от Страсбург с 0:1, този път като гост. Двубоят не бе от особено високо качество, с малко положения, но класата на французите си каза думата и с гол в началото те успяха да стигнат до плейофите. Черно-белите изиграха нелош мач, но не можаха да създадат достатъчно положения пред вратата на съперниците си. Като цяло те могат да се гордеят с кампанията си в Лига Европа, в която в два мача напълниха Лаута, отстраниха силен отбор като Спартак Търнава и се държаха равностойно срещу представител на едно от най-силните първенства в Европа.

Още в 8-ата минута французите използваха грешка на черно-белите в центъра, организираха бърза акция и Зохи, който бе изведен на ръба на засадата, стреля покрай вратаря Луков в далечния ъгъл. В 30-тата минута дойде първата добра акция за Локо. Карагарен бе изведен на добра позиция и стреля от двайсетина метра, но вратарят Селс успя да спаси.

След почивката домакините продължиха да натискат. Локо се бранеше организирано, но трудно създаваше положения. десетина минути след началото на втората част Цветанов едва не си вкара автогол, след като отклони с глава центриране отляво. Луков изби в корнер, а след изпълнението му Коне стреля с глава над гредата от отлична позиция. Малко след това и Да Коща стреля над гредата от удобна ситуация за гол. В 63-ата минута Локо изпусна отличен шанс да изравни. Карагарен ценрира на далечната греда от пряк свободен удар отдясно, но ударът с глава на непокрития Езе мина покрай гредата. В последната минута Ален Ожболт вкара гол, който бе правилно отменен поради засада. Локо може да съжалява за пропуснатото в първата среща, когато остана с 10 души още в началото и реферът не отсъди дузпа в полза на пловдивския тим.

СТРАСБУРГ - ЛОКОМОТИВ (ПЛОВДИВ) 1:0

1:0 Зохи 8

Страсбург: 1. Селс, 2. Симакан, 3. Ндоур, 5. Коне, 10. Корнет, 11. Линард, 13. Митрович, 18. Сисоко, 20. Зохи, 23. Кароле, 29. Да Коста

Локомотив (Пловдив): 71. Луков, 5. Малемба, 6. Езе, 20. Петрович, 34. Витанов, 10. Умарбаев, 9. Карагарен, 14. Илиев, 7. Цветанов, 12. Ожболт, 77. Аралица

Съдия: Джон Бийтън
Стадион: "Стад дьо ла Мейно"
Начало: 21:30 часа