Новият спортен директор на Локомотив Георги Иванов - Гонзо сподели вижданията си за стратегията в клуба по време на официалното си представяне, което завърши преди минути. Клубната легенда на Лаута разказа как се е стигнало до назначаването му и какви са най-близките цели пред отбора.

Имахме разговор с г-н Крушарски да подобрим условията и начина, по който се работи. Локомотив има добра база. Свързвам този клуб с моя баща, израснал съм тук, отборът има голяма фенска маса, фактор е в българския футбол. Така че не съм се колебаел много. Трябва да вървим крачка по крачка, за да може Локо да бъде стабилен клуб и да достигне нивото на водещите ни отбори. Трябва да задържим интереса на феновете и още повече да ги радваме, започна Георги Иванов.

Този клуб ме е изградил като човек и характер. Дал ми е отлична основа за следващата ми стъпка като футболист, когато играх в Левски. Много ми помогна треньорът в юношеските ми години Недялко Стамболиев. Неприятният ми спомен е когато бях треньор за един ден преди няколко години. Човек се учи от грешките си и така придобива опит. Не се хваля, но в Левски с Ясен Петров изградихме добър отбор, който игра с успех в Лига Европа, продължи Гонзо.

Георги Иванов заяви, че правомощията му ще бъдат свързани изцяло със спортно-техническата част. Има си хора за всичко, администрацията работи добре, ще синхронизираме работата с ДЮШ. Аз съм такъв човек, че няма да позволя интриги. Трябва дългосрочна стратегия, за да не бъдат епизодични участията ни в Европа. Защото отбор се изгражда с тези мачове. Трябва да поставим основа и за школата, защото оттам ще излизат бъдещи футболисти на Локомотив. Това няма как да стане ако три отбора тренират на един изкуствен терен. Трябва да направим добра тренировъчна база. Ако нямаме такава, децата няма да идват при нас, а ще предпочитат други отбори.. Все още нямам договор, но това е най-малкото, което ме притеснява. Човек извоюва позицията си с работата, която върши.

Първата ни цел е класиране в шестицата, за да можем да играем с по-силните отбори, без да обиждам останалите. Така повече публика ще идва на мачовете ни. Пожелавам на феновете да подкрепят отбора, както са го правили винаги, завърши Гонзо.