Група от около 70 фена на Локомотив Пд се подписаха под  специално писмо, изпратено до БТА. В него те призовават за помирение в името на клуба капитана Мартин Камбуров и президента Христо Крушарски. Припомняме, че Камбуров си тръгна след свада с Крушарски още преди първия мач с Дунав и в момента не е част от Локо. Ето какво се казва в писмото:

Локомотив има нужда от Мартин Камбуров и Мартин Камбуров има нужда от Локомотив

Преди около десетина дни конфликт между собственик и футболист доведе до напускането на последния. Нищо по-естествено и едва ли би имало такова значение, ако се отнасяше за "някакъв футболист". Но отбора напусна Мартин Камбуров - Капитанът, Лидерът, Голмайсторът, Човекът, превърнал се в емблема за Локомотив! Човекът, носил радост, гордост, незабравими преживявания за "черно-бялата" публика толкова години наред! От фантастичния Шампионски сезон до последното дерби с Ботев! И този футболист да си тръгне от "Лаута" през задния вход?!!! Не, това е нелепо, безумно и абсурдно!!!

Затова призоваваме: Мартине, преглътни горчилката и емоциите и в името на Локомотив и хилядите привърженици, които те обичат, се върни в отбора! Там, където ти е мястото! Имаш още несвършена работа! Още не си дописал историята си...! Ти си нужен на Локомотив и Локомотив е нужен на теб!

Г-н Крушарски, Вие сте "Капитана на кораба" и това е безспорно! Като опитен и зрял ръководител очакваме да проявите разум, далновидност и разбиране и да върнете Мартин Камбуров! Хората ще оценят по достойнство този жест!