Собственикът на 86.6% от акциите на Левски Георги Попов призова премиера Бойко Борисов да предаде ценните книжа на ветераните и легендите на "сините". Попов се включи в предаването "Тази сутрин" по bTV от Дубай, където се намира заедно с финансовия благодетел на Левски Васил Божков.

Припомняме, че срещу Васил Божков има повдигнати 11 обвинения. Попов също е клиент на Темида. Преди няколко дни акциите на ФК "Левски" бяха джиросани на името на премиера. Подписът върху джирото бе именно на Попов. Примиерът обаче отказа да ги приеме.

"От Борисов нищо не се иска. Той може да откаже акциите, но трябва да стане в писмена форма, или да ги прехвърли на някого другиго. Нашето искрено желание е да бъдат прехвърлени на тези, които милеят за клуба. Но нека той да реши. Това е негово право. Вчера получихме писмо от легендите на "Левски". Моята единствена молба е това писмо да бъде адресирано до собственика на клуба, а не до нас", заяви Попов. 

Той допълни, че е провел разговор с Наско Сираков, който заявил желание да поеме акциите от премиера. Попов нарече спасяването на клуба "общата ни цел" и благодари на феновете за усилията.

Легенди на Левски с призив към Васил БожковВърнете ни клуба, призовават те

Премиерът Борисов отказва да приеме акциите на "Левски"Документите са жиросани на 8 май на негово име