Звездата на Аякс Душан Тадич попадна в елитна компания след невероятната си игра снощи на Сантяго Бернабеу. Той поведе атаката на холандците и се отличи с гол и две асистенции за победата с 4:1 срещу Реал, която детронира действащия носител на трофея в Шампионската лига. Тадич направи и страхотен финт в стил „Зинедин Зидан“, с който литна двама бранители на домакините и по собствените му думи – изигра най-добрия мач в кариерата си до момента.

За паметното си представяне сърбинът заслужи „десетка“ от френското издание „Екип“ и става едва деветият в историята с най-високата оценка. Оценяването на „Екип“ датира от 1946 година.

Франк Созе и вратарят Бруно Мартини са първите носители на „десетки“ за финала на европейското до 21 години срещу Гърция през 1988 година. Лео Меси пък е единственият с две „десетки“ в кариерата си. Първата е за 4-те му гола за победата на Барселона с 4:1 срещу Арсенал, а втората – за 5-те му попадения две години по-късно срещу Леверкузен. Десетки имат още руснакът Олег Саленко за 5-те му гола срещу Камерун на световното в САЩ през 1994 година и Роберт Левандовски за 4-те му попадения срещу Реал в полуфинала на Шампионската лига през 2013 година.

В елитния списък има и друг вратар – този на датския Архус Ларс Уиндфийлд, който бе непробиваем в мача в мача от турнира за Купата на УЕФА срещу Нант през 1997 година. „Десетка“ има и бразилецът Карлос Едуардо за петте му гола за Ница за 7:2 срещу Гингам през 2014 година. Неговият сънародник Неймар е последният с най-високата оценка на „Екип“ – за 4-те му гола при победата на ПСЖ с 8:0 срещу Дижон.