Жребият за 1/4 финалите и полуфиналите в Шампионската лига сблъска големите фаворити още преди големия финал. Предстои да се изиграят 4 срещи реванш от осминафиналите. Мачoвете от четвъртфиналите, полуфиналите и финалът ще се играят в Португалия без публика.

Жребият за 1/4-финалите събра двойката от мача между Реал Мадрид и Манчестър Сити с тази от Лион и Ювентус. Другият 1/4-финал, който привлича вниманието, е между двойката Наполи / Барселона и Челси / Байерн. Именно победителите от тези два четвъртфинала ще се срещнат в полуфинална схватка.

В другите два четвъртфинала съперниците са РБ (Лайпциг) срещу Атлетико Мадрид и Аталанта срещу Пари Сен Жермен. Победителите от тези дуели ще се срещнат на 1/2-финал. Това значи, че един измежду Лайпциг, Атлетико, Аталанта и ПСЖ ще играе на финал.

Реваншите на неизиграните 1/8-финали ще се играят на стадионите на домакините. Манчестър Сити има преднина от 2:1 срещу Реал Мадрид преди ответната среща в Англия. Юве има да наваксва изоставане от 0:1 срещу Лион преди реванша в Торино. Барселона ще играе на "Камп Ноу" след 1:1 в Неапол. Единствено Байерн изглежда сигурен победител преди реванша, след като изкова преднина от 3:0 като гост на Челси.

ДВОЙКИТЕ ЗА 1/4-ФИНАЛИТЕ:

Реал Мадрид / Манчестър Сити - Лион / Ювентус
РБ (Лайпциг) - Атлетико Мадрид
Наполи / Барселона - Челси / Байерн
Аталанта - ПСЖ

ДВОЙКИТЕ ЗА 1/2-ФИНАЛИТЕ:

Победител четвъртфинал 1 - Победител четвъртфинал 3
Победител четвъртфинал 2 - Победител четвъртфинал 4

ФИНАЛ

Победител полуфинал 2 - Победител полуфинал 1

ПРОГРАМАТА

1/8-финали, реванш: 7-8 август
1/4-финали - 12-15 август
1/2-финали - 18-19 август
Финал - 23 август