Жената на бившия вратар на турския национален отбор и Барселона Рюстю Речбер - Исил, разказа за битката му с коронавируса. Речбер е в болница, като вчера бе в критично състояние. Първите 72 часа бяха много тежки и очаквам отсега нататък всичко да е по-добре. Искам искрено да благодаря на всички, които са с нас в тези моменти. Това е битка да оцелееш срещу нов вирус, който се е променил и не е познат за човешкото тяло, сподели тя пред турския вестник Фанатик, цитиран от sportal.bg.

Ранното диагностициране е много важно. Този вирус не остава в гърлото или носа... Придвижва се бързо към белите дробове, където остава за постоянно, за да се размножи и да предизвика пневмония, заяви Исил. "Първите 72 часа са много критични. Рюстю имаше висока тепература с дни и часове. Симтомите са странни, не са усещани или виждани преди. Усещаше силна отслабеност, умора, загуба на апетит... Кожата му посивя. Дишаше учестено и изпитваше затруднения да го прави. Пулсът му беше непостоянен, разказа още тя. Самата Исил бе подложена на унищожителни критики, затова че не е спазила карантината след завръщането си от САЩ и че вероятно е заразила съпруга си.

Междувременно легендарният наставник и настоящ треньор на Галатасарай Фатих Терим се похвали с публикация в Инстаграм, че вече е преборил коронавируса, заради който преди седмица беше приет в истанбулска болница. Той вече е изписан от лечебното заведение и се намира в своя дом заедно със семейството си.

Светът ще премине и този тест. Бог изпитва всеки от нас, нека даде тест на всеки според сърцето му. Аз ще науча много от своето изпитание. Ще оценявам повече живота, ще прекарвам повече време със семейството си и любимите си хора. Ще допринасям за спокойствието си като прощавам повече. Завърших лечението си в болницата и се прибирам вкъщи. Благодаря на всички лекари и служители, на приятелите ми, които се молеха за мен. Благодаря на семейството ми, което бе до мен, изпълнено с търпение и надежда. Пазете се и взимайте мерки. Моля се за хората, които се борят с този вирус, и всички здравни работници, които посвещават живота си на нас. Изказвам своята благодарност към всички вас...", написа 66-годишният Терим, чийто прякор е Императора.