Кристиано Роналдо и Лионел Меси записаха доста негативен антирекорд. За втори път двама отпаднаха по едно и също време на осминафиналите в Шампионската лига. За първи път това се случи през сезон 2004-2005, когато тогавашният отбор на Роналдо Манчестър Юнайтед беше елиминиран от Милан, а Барселона отпадна от Челси.

Роналдо отпада след като Ювентус беше отстранен срещу Порто. Португалецът остана длъжник на своя тим като не успя да реализира гол, а освен това при решителния гол на португалците пропука стената преди фаула на Порто и така се стигна до изравнителния гол 2:2, който реално изхвърли торинци от Шампионска лига. Порто изхвърли Ювентус след повече голове на чужд терен в Португалия двубоят завърши при 2:1 за домакините, а в реванша Ювентус спечели с 3:2 след продължения, но тимът трябваше да вкара още един гол.

Лионел Меси също остана длъжник на Барселона, след като изпусна дузпа, която можеше да върне тима в двубоя при 1:1 в реванша в Париж. Барселона загуби първата среща с 1:4, а реваншът приключи при 1:1. Меси все пак вкара двата гола за Барса, като реализира дузпа на "Ноу камп" и вкара за 1:1 в Париж. 

Барселона отпада на осминафиналите за първи път от сезон 2006-2007. Ювентус пък за втори пореден отпада още на осминафиналите.