Унгария, Словакия и Шотландия са последните три тима, които си осигуриха място на Евро 2020. Преди тях това направи и Северна Македония.

Унгарците, които отстраниха нашите национали в полуфиналните баражи за класиране на шампионата сътвориха обрат още в редовното време при домакинството си на Исландия. Сигурдсон откри в 11-та минута, а Него в 88-та изравни. Победата и класиране за първенството донесе Собослай във втората минута от добавеното време. 

Словакия се класира, след като отстрани Северна Ирландия като гост. Словаците победиха с 2:1 след продължение. Юрай Куцка в 17-та минута откри за гостите, но в 88-та минута Милан Шкриняр си отбеляза автогол и мачът влезе в продължения. В 110-та минута на продълженията Милан Дуриш закара Словакия на европейското. 

Голяма драма имаше и в Белград, където Сърбия отпадна след изпълнение на дузпи от Шотландия. Шотландците не са играли от 1996 година на Европейско първенство. В 52-та минута Кристи откри резултата, а Йович в 90-та минута успя да изравни и прати мача в продължения. Те не излъчиха победител и се стигна до дузпи. В тях само Александър Митрович от Сърбия пропусна и така Шотландия се игра на европейско за първи път от 24 години.