Старши треньорът на националния отбор Ясен Петров и нападателят Андрей Гълъбинов дадоха официална пресконференция преди мача с Италия утре от световните квалификации. 

"Днес ще се разбере какво е състоянието на Десподов и ще преценим. Гълъбинов е на линия. Не беше приятно това, което се случи в четвъртък. На мен ми се случва за първи път в живота. Нямаме и контролна среща от представата на футболистите. Няма по никакъв начин да се оправдаваме. Не беше приятно, но швейцарците искаха да ни разгромят. На мен ми хареса реакцията. Не сме магьосници. Имахме и четирима дебютанти. Реакцията на футболистите след почивката. Ние поставихме задачи, които не бяха изпълнение през първото полувреме. Нищо не се получи. Начинът, по който реагираха момчетата е това, което искаме да виждаме. Има негативизъм, който избива. Аз съм човекът, който ще си носи отговорността. Това е нещото, което искаме да стъпим. Ние можем да се сбием. Ние нямаме контролни срещи имахме три дни за мача с Швейцария. Там има програма, която е започната преди 17 години. Имаше прекалено желание. Аз нося отговорността. Това са ни хората и аз винаги ще ги подкрепям. Тяхната реакция след двубоя беше, че те искаха да понесат отговорност. Ние ще си направим изводите. Този отбор има нужда от подкрепа, изливайте всичко срещу мен, не срещу отбора. Вижте класата на футболистите. Подкрепата към футболистите трябва да има от всички. Ще има доста промени", заяви Петров. 

"Не искахме да ги приемем в нашата половина. Ще се опитаме да не повтаряме грешките си. Трябва да си извадим позитивните и извадим негативното. Имахме възстановителна тренировка. Днес имаме тренировка, в която трябва да вкараме идеи и тя е за тактическа подготовка. Искаме футболистите психически да са малко по-силни и стабилни. Единствено бях щастлив, че по някакъв начин те реагираха. Атмосферата е много позитивна. Искам да има такава реакция и такава атмосфера. Всеки бърка, но ние ще вървим напред. Искам да нямаме толкова голям респект, че играем срещу силни отбори. Ако след 4-5 тренировки има човек, който да промени нещо да заповяда. Атмосферата е страхотна и те дават всичко от себе си. Можем да отговорим на битката. Футболът е психология. Хората трябва да си повярват повече. Не се плаша от трудности", каза още националният селекционер. 

"Говорихме със старши треньора и решихме да пропусна първия мач. Имахме само три дена и беше почти невъзможно. Влезнахме плахо в мача, но второто полувреме имаше много хубава реакция от страна на целия отбор. Мачът беше малко по-специален. Очаквам двубоя с голямо нетърпение. Аз не обичам да говоря за миналото. Гледам само напред. Трябва да вървим напред. Да бъдеш част от националния отбор е чест. Много съм щастлив, че сега съм в сметките на националния селекционер. Не мисля, че Донарума е непробиваем и ще се опитаме да му вкараме. Надявам се да подценят мача, но не съм сигурен, че може да стане нещо подобно", заяви Гълъбинов.