Вероятността Европейското първенство по футбол през това лято да се проведе само в един град е все по-вероятен. Карл-Хайнц Румениге заяви, че президентът на УЕФА Александър Чеферин обмисля евентуалната организация на Евро 2020 в само една държава, а не както беше планирано да се проведе в 12 различни града от Европа.

Първенството беше отложено заради коронавируса, а до юни все още ще е рисково всички отбори да бъдат пръснати из Европа. 

Все още няма яснота дали ще има фенове и ако има колко ще е техният брой. Обмислят се варианти с 30% и 50% от капацитета на стадионите да бъдат с публика. 

"Всички помним, че този специален формат беше утвърден много преди проблемите с коронавируса. Това беше инциатива на Европейската комисия да покажем футбола из цяла Европа. Сега Чеферин обмисля вариант за провеждане на шампионата само в една държава. Това отговаря на мерките за сигурност, нормално е", легендата на немския футбол и настоящ изпълнителен директор на Байерн Мюнхен. 

Мачовете от шампионата трябваше да се играят в Лондон, Дъблин, Глазгоу, Амстердам, Билбао, Мюнхен, Копенхаген, Рим, Будапеща, Букурещ, Баку и Санкт Петербург. Финалното решение се очаква да бъде взето през март.