Два мача реванш от осминафиналите в Шампионската лига ще се изиграят тази вечер. В Мадрид Реал посреща Аякс след победа с 2:1 в Амстердам, а Тотнъм гостува на Борусия Д след гръмкото 3:0 на Уембли. На пръв поглед срещите изглеждат предрешени, но все пак интрига не липсва.

Реал е с понижено самочувствие след двете последователни домакински загуби от големия съперник Барселона в рамките само на 4 дни. Едната костваше отпадането в турнира за Купата на Краля, а другата още повече разби надеждите на Белия балет за титла. Така Кралския клуб ще насочи всичките си усилия към Шампионската лига, която спечели миналия сезон. Младият тим на Аякс очарова с играта си, но едва ли ще има силите и опитът да обърне развоя в своя полза на Бернабеу.

Тотнъм се чувства комфортно след отличния първи мач и разгромния резултат срещу Борусия, но трябва да внимава, ако иска да продължи наред. Борусия е отбор на вдъхновението и е способен на изненади. И двата отбора влизат в двубоя след лоши серии във вътрешните първенства - Тотнъм няма победа в три поредни срещи в Премиър лийг, докато Борусия записа един успех в последните си шест мача.