Бизнесменът Васил Божков, който стои зад собствеността на "Левски", се срещна с представители на някои от фенските организации на клуба. Събитието премина и завърши, обвито в пълно мълчание.

Председателят на Националния клуб на привържениците (НКП) Степан Хиндлиян заяви лаконично на излизане, че тема на разговора е било "бъдещето на "Левски". "Има собственици за тази работа, привържениците сме да подкрепяме отбора, а не да правим прогнози дали бъдещето е оптимистично или не", заяви той.

Сред присъстващите на срещата бяха бившият вицепремиер Евгений Бакърджиев, който е привърженик на сините, и бившият председател на тръста "Синя България" Васил Колев, както и представители на НКП и "Ултрас Левски", съобщи "Дневник".

В събота от НКП обявиха, че "след почти половин година чакане и липса на отговор" са поканени на среща от ръководството на клуба. Тя съвпада по време с момента, в който вицепремиерът Валери Симеонов поиска национализация на частните лотарии.  

Божков има преки интереси, тъй като е мажоритарен собственик в "Национална лотария" АД, която е основен спонсор на "Левски". Според непотвърдена информация от източник на "Дневник" за миналия месец компанията е вложила в клуба 3 млн. лева, които са отишли за заплати, трансфери и погасяване на задължения.

От НКП заявиха преди ден, че са изненадани от поканата за среща, за която те настояваха от август.

"Макар и изненадващо за нас след толкова време неглижиране и мълчание, все пак такава среща ще се състои. Не знаем причините за това преобразяване в поведението на ПФК, само може да се досещаме, но ние никога не бягаме от диалог, когато става въпрос за "Левски". Няма да го направим и сега", гласеше позицията.