Великата победа на Ювентус срещу Атлетико Мадрид в Торино снощи, класирала италианския гранд за четвъртфиналите в Шампионската лига, намери широк отзвук в медиите по цял свят. Естествено в центъра на вниманието е звездата на Юве Кристиано Роналдо, който вкара и трите гола, заличили пасива от 0:2 в първата среща в Мадрид.

“Гняв на богове”, е голямото заглавие на първата страница на днешния “Гадзета дело спорт”, а в допълнение от вестника пишат: “Юве + CR7 = лудо шоу”. На първа страница има и снимка на сълзите на жената на Роналдо Джорджина, която се разплака след неговия хеттрик. “Кориере дело спорт” определя случилото се в Торино като “Чудовищно”. Изданието отбелязва и заслугата на треньора на италианците Масимилиано Алегри, който “не направи нито един грешен ход”. Торинският “Тутоспорт” окачествява ювентинци като: “Извънземни!”.

В Мадрид отдават дължимото най-вече на португалеца, който доскоро блестеше с екипа на местния Реал Мадрид. “Кристиано: Кралят на Шампионската лига”, пише AS, а заглавието на “Марка” не е много по-различно: “Кристиано наложи своя закон”. Нормално, в Каталуня са по-сдържани, като обръщат по-голямо внимание на днешния мач на Барселона срещу Лион от същия турнир. “Кристиано се наложи над Атлетико”, отчитат от “Спорт”, а “Мундо Депортиво” добавя: “Кристиано разпокъса мечтата на Атлетико”.

В останалата част от света също не останаха безразлични. “Уникален, чудовищен, извънземен” - така френският “Екип” описва Роналдо, докато аржентинският “Оле” го определя за “Най-големият Шампион”. Португалският “А Бола” излиза с интересно предложение: “Ювентус би могъл да скочи в света на киното с помощта на Кристиано”, а междувременно бразилският “Глобоеспорте” избира многозначителното: “Той е тук”. Английският “Мирър” е лаконичен: “Роналдо се притече на помощ”.

Фамозен Роналдо попиля Атлетико с хеттрик, Ювентус е на четвъртфинал! ВИДЕОПортугалецът поведе италианския гранд към знаменит обрат срещу коравия испански тим