Фамозен Кристиано Роналдо поведе Ювентус към знаменит обрат срещу Атлетико Мадрид и прати италианския тим на четвъртфинал в Шампионската лига! Португалската звезда наниза хеттрик за победата с 3:0, с която Юве успя да заличи пасива си от 0:2 от първата среща в испанската столица. Огромният залог и непримиримата агресия и борба по целия терен на двата отбора отнеха част от зрелището, но това не направи мача по-малко интересен и интригуващ. Все пак Ювентус бе по-класният отбор и заслужено се поздрави с крайния успех.

Домакините се хвърлиха в атаки от самото начало и в 3-та минута вкараха топката в мрежата, но попадението бе отменено заради нарушение на Роналдо срещу вратаря. В 27-та минута обаче португалецът бе безмилостен. Бернардески центрира перфектно отляво, звездата на Юве натисна Хуанфран и с глава забоде топката в мрежата. Малко след това отново той стреля с глава, но встрани от вратата, Игралият в по-предни позиции Киелини също можеше да сет разпише с глава, но ударът му бе избит от вратаря на гостите. От другата страна пък бившият играч на Ювентус Алваро Мората също опита удар с глава след центриране отдясно, но топката мина над гредата.

3 минути след почивката Роналдо вкара втория си гол в мача и общо 24-тото си попадение в мрежата на Атлетико. Кристиано отново стреля с глава, в първия момент ударът му бе избит от вратаря Ян Облак, но технологията на голлинията показа, че въпреки котешкия рефлекс на вратаря, топката е влязла с целия си обем във вратата и така реферът Бьорн Кайперс посочи центъра. В 83-та минута Юве бе на косъм от трети гол. Резервата Мойс Кийн бе изведен с дълго подаване сам вратаря, но стреля встрани. Все пакт логичното се случи с оглед на тоталното надмощие на домакините след почивката. В 86-та минута Хименес бутна нахлулият в пеналта Бернардески, реферът правилно отсъди дузпа, а Роналдо бе безкомпромисен, отбелязвайки 25-ия ти си гол и 4-ия си хеттрик срещу Атлетико. Кристиано вече има 124 попадения в Шампионската лига и стана едва третият футболист на Ювентус с хеттрик в Шампионската лига след Алесандро дел Пиеро и Пипо Индзаги.