Френският гранд ПСЖ приземи Манчестър Юн на Оле Гунар Солскяер и го победи с 2:0 на Олд Трафорд в първи осминафинален мач от Шампионската лига. Така парижани почти си осигуриха продължаване на четвъртфиналите. При норвежкия специалист, който ще получи постоянен договор, след като временно смени Жозе Моуриньо, червените дяволи имаха 10 победи и едно равенство в Англия, но мачът показа, че законите на Европа са различни и Юнайтед има още доста да учи.

Гостите бяха без звездните си нападатели Неймар и Кавани, които са контузени, но съотборниците им направиха така, че отсъствието им да не се усети по никакъв начин. Френският тим през целия мач бе по-класният на терена, а отличните изяви на вратаря на Юнайтед Де Хеа предотвратиха по-голяма загуба.

ПСЖ нанесе удара си за 16 минути след почивката. Най-напред в 54-та Кимпембе засече след корнер и откри резултата. В 60-ата Ди Мария получи отляво и пусна към Мбапе, който отблизо засече във вратата за 0:2. Юнайтед цял мач се опитваше да атакува и да създава положения, но организираната отбрана на съперника се оказа неразрешим ребус за домакините. Крахът на червените дяволи стана пълен минута преди края, когато Пол Погба бе изгонен за груб фаул и ще пропусне реванша в Париж. Това бе първа загуба на Юнайтед под ръководството на Оле Гунар Солскяер.

В другия мач Рома победи Порто с 2:1 у дома и въпросителните за реванша остават. И трите попадения паднаха в последните 20 минути. Заниоло даде надежден аванс на вълците в 70-та и 77-та минута, но в 79-та Адриан Лопес върна интригата.