Пресата в Барселона поде яростна атака към Роналдо след червения му картон при победата на неговия нов тим Ювентус като гост на Валенсия с 2:0 в Шампионската лига снощи. При едно единоборство в пеналта между него и Мурийо, защитникът на Валенсия се строполи на земята, а изнервеният Роналдо го перна по главата. След консултация с помощника си реферът му показа директен червен картон, след което португалецът напусна разплакан.

По преобладаващо мнение Кристиано е бил изгонен незаслужено, но не така мисли Ел Мундо Депортиво. След 20 идентифицирани агресивни действия с Португалия и Реал, Кристиано най-после си получи заслуженото и получи червен картон при дебюта си за Ювентус в Шампионската лига. Това доказва, че извън Мадрид съдийските протекции за него вече не съществуват, пише изданието.

Според най-добрия рефер за 2016 година – британецът Марк Клатенбърг обаче червеният картон е незаслужен. Ако бях на мястото на рефера щях да декорирам в жълто Роналдо и Мурийо, твърди Клатенбърг.

Роналдо се разплакал след червения картон, сестра му побесняНе съм направил нищо нередно, твърди португалецът

Ювентус бие с 10 души в кошмарен дебют на Роналдо, резултатитеЛион изненада Манчестър Сити на Етихад

Изгониха Роналдо при дебюта му за Ювентус в Шампионската лигаМакар и с човек по-малко италианският тим води на Валенсия на почивката