Обещаното от футболистите на Барселона намаляване на заплатите със 70% не е достатъчно за ръководството в условията на кризата с коронавируса и липсата на мачове. В тази връзка клубът ще поиска от Лионел Меси и неговите съотборници да се откажат от още средства, твърди Mundo Deportivo, цитиран от sportal.bg.

Сметките на „блаугранас“ не излизат и с тези 70%, които ще бъдат част от мерките за влизане в специален режим на икономии в момента на криза. Събраната сума месечно от тези ограничения във възнагражденията на играчите възлиза на около 14 млн. евро. На „Камп Ноу“ обаче пресмятат, че това няма да покрие загубите и съответно президентът Джосеп Мария Бартомеу е натоварил част от директорите със задачата да се споразумеят с футболистите за още жертви от тяхна страна.

А по принцип още преди дни самите играчи потвърдиха, че отделят още от собствените си средства, за да гарантират, че хората от редовия персонал в Барса ще взимат пълните си заплати в тежкия период. Възможно е състезателите да реагират остро.