Капитанът на Унгария Доминик Собослай е на мнение, че парамедиците, които влязоха на терена по време на мача с Шотландия, за да окажат помощ на тежко пострадалия Барнабаш Варга, са били прекалено бавни. Поради тази причина халфът на Ливърпул започна да дърпа носилката, за да забърза целия процес.

“Той се нуждае от операция на лицето и носа. Изглеждаше зле, беше зле, чувстваше се зле. Наистина не знам какъв точно е медицинският протокол, но ако нашите лекари кажат, че имаме нужда от спешна помощ, тогава не мисля, че тези хора трябва просто да ходят. Решението не е мое, но нещо трябва да се промени. Когато някой е на земята след толкова тежък сблъсък, тогава просто носилката трябва да влезе веднага на терена. Дори ако реферът ви казва да не влизате на терена. Ако видите, че нещо е много сериозно, може веднага да влезете. Секундите могат да означават много”, заяви Собослай.

Селекционерът Марко Роси също потвърди, че играчите са били ядосани от забавянето на лекарите.

“Това, което чух от играчите, е, че Барни е изглеждал в безсъзнание. Всички бяха наистина притеснени за състоянието му и бяха разтревожени, че лекарите са пристигнали малко късно. Вероятно не са осъзнали колко е опасна ситуацията”.

 

Звездата на Унгария с бърза реакция при ситуация с Варга, футболистите посветиха победата на своя съотборник

Стана ясно какво е състоянието на Барнабаш ВаргаЖивотът на футболиста е извън опасност