Най-успешният треньор в историята на Лига Европа Унай Емери се завръща във Висшата лига и ще поеме Нюкасъл, съобщават английските медии. 
 
Както е известно Нюкасъл беше закупен от саудитския принц Бин Салман. Феновете очакват именно Нюкасъл да стане и най-богатият тим в света. 
 
Въпреки това в отбора има доста големи проблеми и те са свързани с оцеляването през настоящата кампания. Поради тази причина ще бъде направена мащабна селекция още през зимата, а част от играчите ще останат в проекта и за по-дълго.
 
Привличането на Емери ще струва около 5 млн. паунда на Нюкасъл, защото испанецът има действащ договор с Виляреал и клубът ще трябва да плати неустойка на носителя на Лига Европа.
 
Емери има спечели четири пъти Лига Европа и е загубил един финал. Триумфирал е три пъти със Севиля и веднъж с Виляреал през миналия сезон има и загубен финал в турнир с Арсенал. 
 
Емери беше начело и на ПСЖ, но там беше освободен след като допусна обрат срещу Барселона в Шампионската лига. ПСЖ беше спечелил първия мач с 4:0, но загуби ревашна с 6:1.