УЕФА ще вземе решение дали ще има зрители на предстоящото Европейско първенство на 7 април. Това съобщи членът на Изпълнителния комитет на УЕФА и генерален директор на Организационния комитет на Русия - Алексей Сорокин.

"Яснота около допускането на зрители на турнира ще има на 7 април", заяви Сорокин пред "ТАСС".
 
Първоначално от УЕФА планираха окончателното решение относно формата на допускане на зрителите на трибуните по време на турнира да бъде взето през март.

По време на Евро 2020, което бе отложено за тази година заради коронавируса, организаторите ще разгледат четири сценария - пълната заетост на трибуните, степен на заетост от 50, 30 или 20 процента от максималния капацитет, както и провеждането на мачове без зрители.
 
Припомняме, че първенство счупи всички рекорди за продадени билети за европейски шампионат, но всички закупили билети ще трябва да изчакат решението, което ще бъде взето два месеца преди шампионата. 
 
Евро 2020, което запази името си, въпреки че ще се проведе през 2021-а година. Европейското ще бъде между 11 юни и 11 юли. 
 
По случай 60-годишнината от началото на европейски първенства шампионатът ще се играе в 12 различни града в Европа. На този етап това няма да отпадне като вариант, но има вероятност ако ситуацията с коронавируса се влоши първенството да бъде само в една държава.